Musiikkia maisemassa - Vanhan kylän tunnelmaa Sattulassa
Musiikkia maisemassa - Vanhan kylän tunnelmaa Sattulassa

Musiikkia maisemassa - Vanhan kylän tunnelmaa Sattulassa

1 450,00 €
Sisältää alv. 10 %

Yhdistetty kyläesittely ja konsertti Sattulan ikivanhan kylän tunnelmallisessa kulttuurimaisemassa muinaisessa Lehijärven pitäjässä nykyisessä Hattulan kunnassa

Tämä on esittelytuote.

Lämminhenkinen kyläesittely ja konsertti vanhassa Sattulan kylässä. Tunnelmallinen esitys kertoo monipuolisesti kylän pitkästä ja rikkaasta historiasta ja ennen kaikkea sen upeasta, valtakunnallisesti arvokkaasta maisemasta. Musiikki ja laulut luovat vanhoihin tarinoihin sävyä ja väriä.

Sattulan kylä sijaitsee muinaisessa Lehijärven pitäjässä, nykyisessä Hattulan kunnassa. Lehijärven aluetta pidetään koko Hämeen alueen asuttamisen kantapitäjänä. Sattulan kylän alueelta on löydetty esineitä ja merkkejä, jotka kertovat siellä olleen asutusta jo kivi- ja rautakaudella. Musiikkia maisemassa -esitys kertoo tarinoita kylän historiasta aina rautakaudelta nykypäivään.


Maisema puhuu, musiikin lisäksi

Kyläesittelyn ja musiikin yhdistäminen maisemaan puhuttelee. Kuulija-palautteiden kommenteissa on korostunut kokemuksen ainutkertaisuus ja uutuusarvo: "Tämä on jotain, minkälaista en ole koskaan ennen kokenut!" Lehijärven ympäristön luonto on ainutlaatuinen ja esityksessä kerrotaan myös siitä, sekä kulttuurimaiseman arvosta.

Kyläesittelyssä musiikkiin yhdistettynä on jokaiselle jotakin. Toinen tykkää tarinoista, kun joitakin kuulijoita taas säväyttää enemmän musiikki ja laulut. Kauniissa, arvokkaassa kulttuurimaisemassa toteutettu esitys on rento ja tunnelmallinen. Ympäristön akustiikan ja muiden puitteiden vaihtelun vuoksi esityksessä joudutaan tekemään joitakin kompromisseja, mutta ainutlaatuinen vanhan kylän maisema tuo vastaavasti huikeaa arvoa esityksen tunnelmalliseen toteutukseen.

Musiikkia maisemassa -esitys on mahdollista toteuttaa myös sisätiloissa. Sattulassa mahdollisia paikkoja voivat olla esimerkiksi Mäkelän tilan pihapiirissä sijaitseva tunnelmallinen taidenavetta tai Sattulan kyläyhdistyksen hallinnoima ja ylläpitämä viehättävä remontoitu ja kunnostettu maineikas Sepän pirtti. Näihin ratkaisuihin mahdollisesti liittyvät tilavuokra-kulut eivät sisälly Musiikkia maisemassa -esityksen hintaan, vaan tilankäyttö-kuluista on sovittava tapauskohtaisesti.

Esityksen aikana tai sen jälkeen on mahdollista nauttia myös ruokaa ja juomaa. Päivitämme tämän tuotteen tietoihin joitakin hintavaihtoehtoja paikalliselta pitopalveluyrittäjältä, jolle tapahtumapaikka on tuttu. Marja-Leena Ahonen, Herkullista - koulutus ja catering tekee yksilöllisesti suunnitellen tarjoiluja ja on perehtynyt ruuan kulttuurihistoriaan. Alueella on monipuolisesti palveluita ja ohjelmaa sekä käyntikohteita.


Sattulan kylän saavutettavuus

Sattulan kylätie houkuttelee sekä pyörällä, että autolla kulkijoita piipahtamaan hämäläiskylän rauhoittavassa ja kuitenkin samalla vireässä tunnelmassa.  Sattula sijaitsee aivan vanhan kolmostien tuntumassa (130-tie) Hämeenlinnan ja Iittalan välissä. Helsinki, Tampere ja Turku ovat vain noin tunnin ajomatkan päässä. Lähijunalla pääsee Iittalan kylään, josta Sattulaan on noin 14 kilometriä matkaa. Hattulan asemalta Sattulaan on matkaa noin kuusi kilometriä. Lähijunaan saa ottaa maksutta pyörän.

Iittala Village tarjoaa monenlaisia tuotteita ja palveluja matkailijoille. Häme Experience -palvelun kautta löytyy yksittäismatkailijoille kivoja elämyksiä.


Hinta

Musiikkia maisemassa -esityksen hinta on alkaen 1319 € (alv 0%). Hinta sisältää esityksen, jonka kesto on noin 45 minuuttia, tilan somistamisen ennen tapahtumaa, sekä paikkojen siistimisen tapahtuman jälkeen.

Musiikkiesityksen arvonlisävero on 10 %, joka lasketaan esityksen sovitusta hinnasta. Toimimme vastuullisesti ja teemme kaikista esityksistä ilmoituksen teostoon. Esityksestä koituvat tekijänoikeuskulut laskutetaan asiakkaalta (arvio 35-55 €) kuten myös mahdolliset tilavuokrakulut ja pitopalvelulaskut.


Asiakaspalvelu

puhelin 044 344 7455 / Outi Vinkki


Iltamat Iittalassa pilotoi yhdistetyn tarinallisen konsertin ja vanhan hämäläiskylän esittelyn osana Maisa-hankkeen Lehijärvi-projektia. Pilotista saatu asiakaspalaute oli todella hyvää. Monet kokivat esityksen ainutlaatuiseksi ja tunnelmalliseksi. Lue blogista lisää Maiseman arvo -hankkeen pilotista!

Mielellämme koostamme tulevaisuudessa kyläesittely-konsertteja myös toiveiden ja tarpeiden mukaan. Häme on täynnä ikivanhoja, tunnelmallisia kyliä. Samaa esitysrakennetta on mahdollista hieman muunnellen käyttää muidenkin hämäläiskylien esittelyyn. Kerro ideasi, niin voimme keskustella lisää! Jätä ideasi yhteydenotto-lomakkeeseen.