Luontovuosi 2022 -kurssi
Luontovuosi 2022 -kurssi Luontovuosi 2022 -kurssi Luontovuosi 2022 -kurssi

Luontovuosi 2022 -kurssi

20,00 €
Sisältää alv. 24 %

Kurssilla on mahdollisuus lisätä omaa luontotietouttaan ja oppia luonnossa rauhoittumista. Kehitämme luonnossa olemisen taitojamme kestävällä tavalla toimien.

Tämä on esittelytuote.

Vetääkö luonto puoleensa? Ehkä joku luontotyypeistä tuntuu itsestäsi erityisen kiinnostavalta ja haluat lisää tietoa siitä? Kaiken kiireen ja hälyn keskellä kaipaat ajoittain rauhoittumista ja rentoutumista. Tule mukanamme aistimaan hämäläisen luonnon koko vuoden kierto tälle kokeilevalle oppimismatkalle!

Kurssilla paneudumme kahdeksan kuukauden ajan opiskelemaan luonnon havainnointia ja luonnossa rauhoittumista. Liikumme kurssin aikana lähiluonnossa ja pyrimme järjestämään myös kaksi yöpymisretkeä. Kurssin tarkoitus on lisätä ja syventää luontotietoutta ja tavoitteenamme on, että kurssin suorittaneet oppivat viettämään aikaa luonnossa turvallisesti, kestävällä tavalla ja vastuullisesti.

Luontovuosi 2022 -kurssi tarjoaa avaimia aloittaa antoisa luontoharrastus tai syventää omaa osaamistaan. Kurssilla perehdymme lajitunnistuksen alkeisiin ja samalla pyrimme saamaan laajemmin yleiskäsitystä luonnon monimuotoisuuteen vaikuttavista asioista. Kurssin ohjelmassa on tärkeänä elementtinä mukana läsnäolemisen ja rentoutumisen ulottuvuus. Luonnolla on tarjota rauhoittumiseen ja palautumiseen parhaimmat mahdollisuudet.

Kurssilla käymme läpi, kuinka voisi oppia tunnistamaan villiyrtit, marjat ja sienet ja osata hyödyntää luonnontuotteita? Kurssin osanottajilla on mahdollisuus suorittaa yrttien poimijakortti ja sienien poimijakortti. Kurssihintaan sisältyen voi oman osaamisensa ohjaajalle näyttämällä kyseisiin kortteihin hankkia 1-3 leimaa. (Arvo 40 - 120 € / kortti)

Kurssi sisältää kymmenen kertaa läsnäolo-opiskelua ja vapaaehtoista itsenäistä työskentelyä siinä ohessa. Ensisijalla ovat koko vuodeksi sitoutuvat osallistujat. Otamme osanottajia myös yksittäiskerroille, mikäli tilaa on. Varmista tilanne etukäteen!


Ajankohta:

Kurssi koostuu kymmenestä kerrasta, jotka ovat pääosin yksittäisiä päiviä vuoden 2022 helmikuun ja lokakuun välillä. Keväällä ja syksyllä pyrimme järjestämään retken, johon voi osallistua haluamansa ajan. Kurssipäivät ovat viikonloppuisin, pääasiassa lauantai-päivisin. Kesäaikana voi olla joitakin poikkeuksia ja mahdollisesti pidemmällä retkellä syyskuussa. Toteutuksen tarkemmista ajankohdista jutellaan ja sovitaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla helmikuussa.


HUOM!

Luontokurssin aloittamisen ajankohtaa on siirretty viikolla.

Luontovuosi 2022 -kurssin ensimmäinen toteutus on
lauantaina 26. helmikuuta klo 11-17.

Pahoittelut viime hetken muutoksen takia!

Ensimmäisen kerran aiheena on tutustuminen, kurssisisällön esittely ja omien kurssi-tavoitteiden kirjaaminen. Kurssin sisällöstä aloitamme aiheilla luontotyypit ja talviluonto. Jalkaannumme tunnistamaan lehtipuita talviasussa ja kuulostelemaan talvilintuja sekä etsimään nisäkkäiden jälkiä.


Paikka:

Kurssin toteutukset pidetään Kanta-Hämeen alueella. Ensimmäinen kerta toteutetaan kurssia emännöivän yrittäjän Outi Vinkin kotitalossa Iittalassa, Taljalan kylässä.

Osoite: Jussinhaka, Taljalantie 219, 14500 Iittala.
Outi Vinkki, puhelin 044-344 7455

Auton voi ajaa ensimmäisellä kokoontumiskerralla talon pihaan.


Henkilömäärä:

Kurssin ihanteellinen osanottajamäärä on 8-10 henkilöä.


Rajoitukset:

Osa kurssista toteutetaan maastossa, jonka esteettömyydestä kurssin järjestäjät eivät ole varmoja. Siksi nyt toteutettavassa pilotoinnissa kurssi ei ole esteetön.

Kurssi on aikuisille suunnattu. Jos lapsesi on aiheesta kiinnostunut ja arvioit hänen pystyvän keskittymään omaehtoiseen opiskeluun, on mahdollista ilmoittaa hänet mukaan. Kysy asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Toimimme lakien ja asetusten mukaan. Tulethan kurssille vain terveenä!


Kurssin hinta:

Yksi kurssipäivä maksaa:

20 € / henkilö. Hinta sisältää alv:n 24 %.

Osallistujan mukana tuleva saman perheen jäsen - 50 % hinnasta.


Vertailun vuoksi kurssin arvioitu hinta pilotoinnin jälkeen:

65 € / kertamaksu yhdestä päivästä

620 € / koko kurssi (sisältäen kaikki 10 kertaa)


Kurssimaksu sisältää kurssikertojen ja retkien opetuksellisen sisällön ja materiaalit. Hintaan sisältyy myös tarjottavat kahvit ja teet.

Ota omat eväät mukaan!

Hintaan ei sisälly retkien oheiskustannukset ja varustehankinnat, vaan niistä vastaa kukin osallistuja itse.

Pidätämme oikeuden hinta- ja sisältömuutoksiin kurssin pilotoinnin valmistuttua.


Ilmoittaudu:

Soita 044-344 7455 tai laita sähköpostia outi.vinkki@gmail.com

Voit ilmoittautua myös yhteydenottolomakkeen kautta. Laita tiedoksi nimesi, puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi.

Maksu suoritetaan paikan päällä. Maksutapana käteinen, korttimaksu tai MobilePay.Kurssin vetäjä:

Liisa Sukanen, luonto- ja ympäristöneuvoja

 Olen hämeenlinnalainen taidemaalari ja pienen tytön äiti. Olen innokas luontoharrastaja, pidän luontoon uppoutumisesta. Rakastan olla pitkiä aikoja metsässä puuhaten kaikkea mukavaa, jotta tulee olo, että olen aivan kuin osa ympäristöäni. Tahdon havahtua kuulemaan ja näkemään luonnonilmiöitä ja oppia asioita siinä samalla. Luonnon äärellä olen ikuinen oppilas.

Opiskelin luonto- ja ympäristöneuvojaksi syventääkseni omaa luontosuhdettani ja samalla tiellä olen edelleenkin. Opiskeluaikana havaitsin nauttivani ryhmien ohjaamisesta  ja koin iloa saadessani luoda tilaa ryhmän luontokokemukselle.


Kurssin avustaja:

Outi Vinkki, ekoneuvoja ja luontoharrastaja, maastoruokailun järjestäjä ja luontokurssiemäntä


Tällaista luontokurssia olen todella kaivannut. Olen iloinen saadessani emännöidä kurssia ja avustaa samalla kurssin vetäjää, Liisa Sukasta. Luonnossa olemisessa rauhoittumisen ja läsnäolon taito ovat nousseet iän myötä itselleni yhä tärkeämmäksi, mutta tiedonjanokaan ei ole sammunut.

Olen osallistunut kokeilevaan ekomyyjä-koulutukseen, jonka aikana suoritin ekoneuvojan tutkinnon. Koulutuksen myötä kestävällä tavalla toimiminen ja sen esille tuominen ovat nousseet yhä keskeisemmäksi osaksi omaakin luonnossa liikkumista ja olemista.

Keväällä 2023 järjestyi mahdollisuus osallistua Maastoruokailun järjestäminen -kurssille. Opinnot kuuluvat luontoalan opintokokonaisuuteen ja toteutus tapahtui Evon maineikkaalla metsäopetuksen kampuksella Lammilla.


Mahdolliset lisäpalvelut:

Ryhmän tarpeiden mukaan voidaan järjestää lisämaksusta erikseen sovittavina aikoina myös muita luonto-aiheen ympärillä liikkuvia aktiviteetteja, kuten Aamuinen villiyrttiretki ja Luovasti luonnossa -kurssi.

Pyrimme tarjoamaan Luontovuosi 2022 -kurssin osanottajille mahdollisuuden poimijakorttien täydentämiseen myöhemmin eri maksulla.

Kauppayrtinpoimija (KYP) on koulutettu tunnistamaan ja kaupallisesti käsittelemään yrttejä. Hän oppii tunnistamaan ja poimimaan niitä, osaa merkitä ylös ajan, paikan ja kasvupaikan. Hän osaa käsitellä yrtit oikein. Hän tietää kenelle ja mille tahoille voi myydä yrtit.


Lisätietoja:

Pidätämme oikeuden muutoksiin koskien kurssin sisältöä ja kurssin toteutuksen ajankohtia. Jatkossa pidätämme oikeuden muuttaa samankaltaisten kurssien hintoja.

Kurssin tarkoitus on pilotoida valmis ja toimiva tuote. Pyydämme osallistujilta kurssin edetessä palautetta kurssikerroista ja opiskelukokonaisuuksista. Osanottajat voivat parhaassa tapauksessa olla kasvuryhmä ja kehittyä yhdessä, osittain yhteisistä, osittain henkilökohtaisista tavoitteista käsin. Toivomme, että jokaisen ääni tulee kuulluksi ja voimme kaikki oppia kurssin edetessä toisiltamme arvokkaita luontoasioita.


Yhteystiedot

Iltamat Iittalassa, y-tunnus 1461801-2

Puhelin: 044 344 7455/ Outi Vinkki

Sähköposti: outi.vinkki@gmail.com

Facebook/ Instagram: Iltamat Iittalassa


Lue lisää: Ideoita ja aktiviteetteja ryhmille.