Aamuinen villiyrtti-retki Taljalan kylässä 31.7.2020 klo 9 - 12
Aamuinen villiyrtti-retki Taljalan kylässä 31.7.2020 klo 9 - 12 Aamuinen villiyrtti-retki Taljalan kylässä 31.7.2020 klo 9 - 12 Aamuinen villiyrtti-retki Taljalan kylässä 31.7.2020 klo 9 - 12

Aamuinen villiyrtti-retki Taljalan kylässä 31.7.2020 klo 9 - 12

35,00 €
Sisältää alv. 24 %

Rauhallinen kyläkävely kauniiseen puistometsään, villiyrttien poimintaa yhdessä ja lounaaksi herkullista nokkos- ja sienikeittoa ja yrteillä maustettua leipää.

Tämä on esittelytuote.

Kesä on parhaimmillaan ja lähestyvä täysikuu tekee kasveista hetkellisesti äärettömän ravinnepitoisia. Lähdemme pienellä porukalla kävelemään Taljalan ikivanhan kylän läpi ja nautimme viehättävästä kulttuurimaisemasta. Saavuttuamme kylän keskustaan, Tappitorille, astumme Taljalan kauniin, pienen arboretumin eli puulajipuiston siimekseen ja tutustumme käyttökelpoisiin villiyrtteihin.

Keräämme yrttejä noin tunnin ajan ja juttelemme niistä. Palaamme rauhallisesti takaisin talolle ja lepäämme puutarhassa. Nautimme ravitsevaa ja herkullista nokkoskeittoa kesän 2020 nokkossadosta ja saamme maistella edellisen syksyn kuivatuista sienistä valmistettua kermaisaa sienikeittoa. Tarjoilu on täysin gluteeniton ja laktoositon.

Kuu oli entisajan kalenteri. Täysikuun lähestyminen merkitsi kiivasta sadonkorjuuta. Kasvava kuu merkitsi huippua ravinnepitoisuuksissa ja vanha kansa tiesi tämän. Villiyrtit, kuten kasvatetutkin yrtit kerättiin aamulla, ennen puolen päivän hetkeä. Erityisesti voimakkaat ja merkittävät yrttikasvit kerättiin mahdollisimman lähellä täyden kuun päivää.

Retken soveltuvuus: Retken vaativuustaso on suhteellisen helppo. Retki sisältää kävelyä soratietä pitkin noin yhden kilometrin matkan lähtöpaikalta puulajipuistoon, sitten poiminnan päätteeksi saman matkan takaisin. Retki on mahdollista soveltaa osittain myös esteettömäksi. Ole siinä tapauksessa etukäteen yhteydessä retken järjestäjään. Huonon sään sattuessa retken ohjelmaa sovelletaan ja mahdollisesti helpotetaan. Muutokset mahdollisia olosuhteiden niin vaatiessa. Pidämme vähintään metrin turvavälin retkellä ja ruokailussa. Jos asia askarruttaa, olethan yhteydessä retken järjestäjään.

Retki on suunnattu pääasiassa aikuisille ja mukaan otetaan korkeintaan 10 osallistujaa.

Ole nopea ja varaa paikkasi!

Lapset: Voimme järjestää yrttipoiminnan ajaksi ala-kouluikäisille lapsille kasvisuunnistuksen ja leikki-aktiviteettia aikuisten ryhmän ohessa hintaan 15€ / lapsi. Hinta sisältää lounaan. Paikkoja lasten aktiviteettiin on vain viidelle lapselle. Kysy vähintään viikkoa ennen tapahtumaa asiasta lisää retken järjestäjältä!

Mukaan retkelle tarvitset: Säänmukainen vaatetus ja poimintaan astia tai kori. Suosittelemme myös ottamaan suojakäsineet tai puutarha-hansikkaat yrttien poimintaa varten. Välineitä saa myös tarvittaessa retken järjestäjältä lainaan. Laita tarpeestasi viestiä mielellään etukäteen, jos mahdollista!

Ajankohta: Perjantaina 31.7.2020 klo 9 - 12. Yrtinkeruu-retki Taljalan kylässä klo 9-10.45. Lounas puutarhassa klo 11 - 12.

Hinta: 35 € sisältäen lounaan. Lapsille tarjolla oheisaktiviteetti hintaan 15 € sisältäen lounaan. Kysy lasten ohjelmasta 24.7.2020 mennessä lisää retken järjestäjältä!

Lisäksi: Retken järjestäjän piha, Jussinhaka oli mukana valtakunnallisessa Avoimet Puutarhat -tapahtumassa 5.7.2020. Retken päättyessä on mahdollista saada pieni ohjattu kierros metsäisestä puutarhasta. Lisämaksusta retkeläisille saatavana myös kahvia ja teetä sekä pientä suupalaa paikan päällä. Tervetuloa haistelemaan tämän kesän puutarha-henkeä Taljalan kylään Iittalaan!

Lähtö: Taljalantie 219, 14500 Iittala. Auton voi ajaa parkkiin pihaan tai pihatien varteen. Pyörä ja moottoripyörä kannattaa ajaa talon pihaan. Iittalan keskusta on 7 kilometrin päässä ja sinne pääsee lähijunalla. Iittala Village sijaitsee vain noin tunnin matkan päässä isommista kaupungeista kuten Helsinki, Turku ja Tampere. Taljala on loistava pyörä-juna-kohde. Viimeinen 2 kilometriä paikan päälle tultaessa on soratietä (Taljalantie).

Varaa paikkasi ostamalla lippu retkelle suoraan verkkokaupasta tai soita retken ohjaajalle numeroon: 044-344 7455 / Outi

Yhteystiedot:

puhelin 044 344 7455 / Outi Vinkki

sähköposti: outi.vinkki@gmail.com

Osta lippu verkkokaupasta. Verkkokaupassa on toiminnassa pankkimaksut, luottokorttimaksut ja mobiilimaksutavat. Villiyrtti-retken voit maksaa myös käyttämällä Smartumin ja Edenredin kulttuuri- ja liikuntaseteleitä.

Jos aiot maksaa kulttuuri- ja liikuntaedulla, varaa paikkasi suoraan numerosta 044-344 7455 / Outi   Lisää tietoa Iltamat Iittalassa verkkokaupan maksutavoista


Avoimet Puutarhat 2020

Iltamat Iittalassa -yrittäjä Outi Vinkin piha oli mukana Avoimet Puutarhat tapahtumassa sunnuntaina 5.7.2020 klo 12 - 17. Kyseiseen tapahtumaan oli yleisölle vapaa pääsy. Lue yrittäjän puutarhan kuvaus Avoimet Puutarhat tapahtuman sivuilta. Avoimet Puutarhat - tapahtuma sujui hyvin ja turvallisesti. Lue tunnelmia tapahtumasta Avoimet Puutarhat 2020 puutarhasta Jussinhaka.


Pop Up -Café Jussinhaka

Retken osallistujille on retken jälkeen myynnissä kahvia, teetä ja pientä suupalaa. Toimimme vastuullisesti ja noudatamme kaikkia lakeja ja säädöksiä. Toteutamme tarjoilun turvallisesti ja hygieenisesti. Tarjoilu tapahtuu ulkotiloissa, kuten terassilla ja puutarhassa. Kahvilaan maksuksi kelpaa käteinen ja pankkikortti. Tarjolla on myös gluteeniton vaihtoehto.

Kahvin ja teen kanssa on makeaa tarjottavaa, jossa on hyödynnetty makuja maisemasta. Tarjoilu toimii Pop Up -ravintolan periaatteella, eli tarjottavaa on niin kauan, kunnes se loppuu. Tarjoilemme pöytiin ja noudatamme suurta huolellisuutta liittyen hygieniaan ja puhtauteen. Toimimme vastuullisesti ja noudatamme kaikkia lakeja ja säädöksiä. Teemme tapahtumasta turvallisen ja tunnelmallisen. Tervetuloa nauttimaan kivasta kesäpäivän hetkestä Iittalaan!


Avoimet Puutarhat 2020, Puutarha: Jussinhaka. Osoite Taljalantie 219, 14500 Iittala. Autot pyydämme jättämään Taljalantien tai pihatien varteen varteen. Pyörän tai moottoripyörän saa ajaa pihaan. Tutustu tapahtumaan Avoimet Puutarhat!


Paikan saavutettavuus: Taljala sijaitsee 7 kilometrin päässä Iittalan kylän keskustasta. Taljalan kylä on kulttuurihistoriallisesti arvokasta maisema-aluetta - Kylältä on tehty mm. rautakautisia muinaismuistolöytöjä. Iittala Village on hyvin saavutettavissa. Se sijaitsee kolmostien varrella ja Iittalaan pääsee myös junalla. Iittala ja Taljala ovat loistavia pyörä-juna-kohteita.Taljalaan tultaessa kaksi viimeistä kilometriä on soratietä (Taljalantie). Iittalantie on päällystetty.