Teemapäivä-ideoita ryhmille

Julkaistu 23.5.2020

Iltamat Iittalassa tekee tarinallisia konsertteja ja tunnelmallisia teemapäiviä. Seuraava teemapäivä-tapahtuma on Iittalassa perjantaina 27. marraskuuta 2020 alkaen klo 13. Liisi Pettersson ohjaa vaikuttavan ja kestävän äänenkäytön työpajan ja teemapäivässä saadaan maistella toistamiseen Mariia Ruusunlahden loihtimia täysin vegaanisia ja gluteenittomia herkkuja vegeillallisella klo 18. Iltamat Iittalassa päräyttää illalla klo 20 juonnetun lämminhenkisen konsertin kansanballadien ja kertomalaulujen teemalla. Yrittäjä Outi Vinkki toivottaa vanhat ja uudet Iittala-kävijät sydämellisesti tervetulleiksi tapahtumaan. Teemapäivä pidetään paikassa Iittala Village, josta tunnin matkan päässä ovat Helsinki, Tampere ja Turku. Iittalaan pääsee myös junalla.

Kestävän ja vaikuttavan äänenkäytön kurssi sopii kaikille ääni-työntekijöille. Työpaja soveltuu muun muassa seuraaville ryhmille: opettajat, liikunnanohjaajat, lastentarhanopettajat, terapeutit, myyjät ja asiakaspalvelijat. Liisi Pettersson on vokologi (FM), laulunopettaja (amk) ja äänivalmentaja (Ääniluotsi). Hän opettaa hyvin käytännönläheisesti ja antaa yksinkertaisia vinkkejä ja harjoitteita, jotka on helppo saada toimiviksi rutiineiksi jatkuvaan käyttöön äänityöntekijän omaan arkeen. Kurssilta saa mukaansa muun muassa 10 minuutin harjoitusohjelman, jolla pääsee jatkamaan harjoittelua työpajan jälkeenkin. Liisi Peterssonin pitämä Puheen Flow -työpaja on ollut hyvin pidetty. Kokemuksia ja palautteita Liisin äänenhuolto-kursseista löytyy sivustolta ääniluotsi.fi ja sosiaalisessa mediassa voi seurata yrityksen toimintaa Ääniluotsin facebook-sivustolla.

Työpaja sopii kaikille äänenkäyttäjille: opettajille, varhaiskasvattajille, liikunnanohjaajille, terapeuteille, myyjille ja asiakaspalvelijoille. Työpajan kesto on 4 tuntia. Lippuja Puheen Flow -kurssille on rajoitetusti - Osta lippu kurssille!

Äänenkäytön kurssin jälkeen teemapäivä-vieraat pääsevät nauttimaan herkullista täysin vegaanista ja gluteenitonta illallista. Illallisen jälkeen kuullaan kertomalauluja ja kansanballadeja kotoisassa konsertista paikassa Iittala Village. Mariia Ruusunlahti loihtii värikkään ja monipuolisen illallisen, joka antaa virikkeitä ja innostaa vegaanisen ruuan kokkauskokeiluihin myös kotona. Mariia´s Health Journey -facebook-sivulla pääsee tutustumaan vegekokin toimintaan ja ideoihin. Illallisen jälkeen Iltamat Iittalassa musisoi juonnetussa konsertissa kansanballadien ja tarinalaulujen hengessä. Osta lippu konserttiin ja osta lippu illalliselle!

Lipun voi hankkia tapahtumaan koko päiväksi ja teemapäivään voi tulla yksin tai ystävän kanssa. Teemapäivä soveltuu hyvin myös työyhteisön tyhy-, tyky-, ja virkistyspäiväksi tai virkistäväksi ja kehittäväksi vaihtoehdoksi pikkujouluille. Iittala on hyvin saavutettavissa erinomaisen sijaintinsa vuoksi. Yrityksen tiimi-päivät tai pikkujoulut on helppoa järjestää Iittalassa, jonne pääsee kätevästi junalla ja autolla. Iittalasta on vain reilun tunnin matka Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun. Päiväksi ohjelmaa keksii helposti isommallekin seurueelle. Teemapäivä-ideoita ja aktiviteetteja ryhmille ja ohjelmaa päiväksi työyhteisöille.

Iittalassa on toiminnassa edelleenkin maineikas lasitehdas. Vierailija voi puhaltaa oman maljakon ja käydä ihailemassa lasinpuhaltajien työtä tehtaan katseluparvelta. Iittalan Lasimäellä on mahdollisuus kierrellä putiikeissa ja hankkia muun muassa seuraavia tuotteita: taide, design, käsityöt, vaatteet, sisustustuotteet ja artesaanisuklaa.  Alueella toimii myös Design-museo. Lasimäki on monen matkailijan vakio-kohde ja vierailu alueella on monille jokakesäinen juttu. Naivistit Iittalassa järjestää suosittuja taidenäyttelyitä ja heillä on myös tarjolla monipuolista työpaja-toimintaa. Iittala Village tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja ryhmille ja niistä on mahdollista koostaa antoisa ohjelma yhdeksi tai useammaksi päiväksi.


Teemapäivä Iittalassa 27. marraskuuta 2020

Turvallisuus on tärkeintä ja Iltamat Iittalassa pyrkii toimimaan vastuullisesti. Äänenkäytön työpaja ja tarinalaulun teemapäivä on siirretty toukokuulta 2020 marraskuulle 2020. Tulevissa tapahtumissa yritys noudattaa kaikkia lakeja ja säädöksiä ja pyrkii omalta osaltaan edistämään turvallisuutta ja hygieenisyyttä. "Noudatamme ympäristö-vastuullisuutta, emmekä käytä tapahtumissa kertakäyttöastioita. Noudatamme astioiden ja elintarvikkeiden kanssa toimiessa kaikkia puhtaus- ja turvallisuusmääräyksiä", Outi Vinkki sanoo. "Järjestämme tulevan tapahtuman turvalliseksi ja tunnelmalliseksi. Toivotamme kaikki vieraat sydämellisesti tervetulleiksi!"

Teemapäivän työpajan ja konsertin maksaminen on mahdollista myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, sekä Edenred Virike-seteleillä. Lisäksi maksu onnistuu kyseisten toimijoiden mobiili-sovellusten kautta. Verkkokaupan kautta käyvät verkkomaksut, luottokorttimaksut ja mobiilimaksutavat. Iltamat Iittalassa - maksutavat ja toimitusehdot.

Marraskuun teemapäivä on 27.11.2020 Iittalassa. Tapahtumaan on mahdollista hankkia liput henkilönä tai ryhmänä. Lippuja on rajoitetusti. Puheen Flow -äänenkäytön kurssille otetaan yhteensä 8 osallistujaa. Vegeillalliselle pääsee 30 ruokailijaa ja konserttilippuja Balladin kaikuja -iltamiin rajoitetaan varmuuden vuoksi tässä vaiheessa 30 konsertti-vieraaseen. "Toimimme vastuullisesti ja huolehdimme vieraidemme turvallisuudesta. Tervetuloa rentoutumaan ja inspiroitumaan", toivottaa Outi Vinkki

Osta lippu teemapäivään!

Sykähdyttävät teemapäivät Iittalassa - pilotti-hankkeesta ideoita ja aktiviteetteja ryhmille. Lue esite teemapäivistä englanniksi The Exciting Theme Days in Iittala Village - Activities fo Groups. Japaninkielisen esitteen teemapäivistä löydät täältä イッタラ、心に刻むテーマの日

Teemapäivät on useamman yrittäjän yhteisponnistus ja niihin on saatu luovan alan CreMA-tukea (AVEK, OKM).

Teemapäivä Iittalassa 27.11.2020. Kuvakollaasissa vasemmalla on Puheen Flow -äänityöpajan pitäjä Liisi Pettersson (Ääniluotsi). Oikealla on kuvat tunnelmallisilta vegeillallisilta ja musiikki-iltamista, jotka pidettiin Iittalassa lauantaina 7.3.2020.


Mukaan musiikin lumoon

julkaistu 2.3.2020

Musiikki on ollut aina Outi Vinkin elämässä. Jos uskomme hänen äitiään, Outi lauloi jo yhdeksänkuukauden ikäisenä Heinillä härkien kaukalon.

Lapsuudenkodissa musisoitiin paljon, tehtiin kesäteatteria takapihalla. Ei ihme, että Outin toiveammatti lapsena olikin opettaja tai kirjailija.

"Kotimusisoinnissa oli varmasti kaikki mahdolliset kontrapunktivirheet kuten rinnakkaisia kvartteja ja johtosävelten väärinvientejä. Pääasia oli kuitenkin, että kaikki soi ja kaikilla on hauskaa", Outi kertoo.

Vuosia myöhemmin Outi Vinkki järjestää musiikillisia iltamia ja teemapäiviä toiminimellään Iltamat Iittalassa. Iltamissa häntä kiinnostaa kohtaamiset ja tunnelmien luominen, ei niinkään pilkuntarkka muusiikin suorittaminen tai genrenmukainen esitystapa.

"Miten saada ihmiset osallistumaan, laulamaan ja musisoimaan. Ottamaan se kitara esiin sieltä kaapista ja tekemään musiikkia. Suomalaisilla on valtavan rikas musiikkiperintö siinä missä espanjalaisilla tai irlantilaisillakin, mutta se on vähän unohduksissa", Vinkki miettii.


Luovuus esiin teemapäivässä

Nyt Iltamat Iittalassa on valmistanut kaksi eritunnelmaista iltama-tilaisuutta, joihin liittyy myös mahdollisuus osallistua työpajaan ja vegaaniseen illalliseen. Teemapäivät yhdistelevät tekijöidensä osaamista uudella tavalla. 

Päivään kuuluu työpaja, vegaani-illallinen sekä ohjelmalliset musiikki-iltamat. Ensimmäinen teemapäivä on maaliskuussa, sen työpajan ohjaa kuvataiteilija Liisa Rasinkangas. Työpajan nimi on Luovasti maalaten.  Kuvataiteilija Liisa Rasinkankaan työpajassa pääset sukeltamaan luovaan ja vapaaseen ilmaisuun piirtämisen ja maalaamisen keinoin. Työpaja koostuu harjoituksista, jotka auttavat sinua pääsemään oman luovuutesi ja intuitiosi ääreen. Oman itsensä ja oman luovuutensa hyväksyminen ja arvostaminen tulee päivä päivältä helpommaksi.

Työpajan harjoitukset voivat toimia vapauttavina antamalla sinulle uusia näkökulmia niin taiteen harrastamiseen, kuin omaan arkeesikin. Tekemisen lähtökohtana on omaehtoisuus ja itsensä kuuntelu ja harjoitukset toimivat tarvittaessa tukevina suuntaviivoinasi matkalla kohti oman näköistäsi ilmaisua.

Työpajan jälkeen nautitaan Mariia Kotilan toteuttama vegaaninen illallinen. Illallisen valmistaa ja tarjoilee inspiroiva vegaani-ruuan taitaja Mariia Kotila. Kaikki kattaukset ovat monipuolisia, värikkäitä, maukkaita ja täysin vegaanisia ja gluteenittomia. 

Mariia Kotila on jo lähes yhdeksän vuoden ajan jatkuvasti etsinyt keinoja lisätä vegaanisen ruoan osuutta ruoanlaittajien keittiöissä.

”Suuri osa kohtaamistani ihmisistä kertoo mielellään kasvattavansa kasvisruoan käyttöä - tieto ja taito vain puuttuvat! Teen ruokaa suurella sydämellä ja iloitsen joka kerta kun vaikkapa juuri illalliseni on rohkaissut kokkauskokeiluihin myös kotona.”

Illallisen jälkeen nautitaan Löytöretki pyhään -konsertista.


Löytöretki pyhään - The Sacred Music Adventure in the Village

Lähdetkö myyttiselle matkalle menneisyyteen? Pysähdytkö kanssamme pyhään? Iltamat Iittalassa päräyttää tarinallisen musiikki-illan taas kotoisen tyylikkäästi ja tunnelmallisesti!

On sanottu, että suomalaisilla on kolme pyhää: sauna, kirkko ja pyhät luonnonpaikat. Muuttiko keskiajalla Suomeen omaksuttu kristinusko muinaisuskon käsitykset vai ujuttiko muinaisusko ajatuksensa kristilliseen maailmankatsomukseen? Tiedetään, että vanha kansa tunsi uhripaikkoja vielä 1900-luvulla. Auttaako meitä Neitsyt Maria vai esi-isien henget? Pyhässä oma kotikontu ja tuontitavara menevät suloisesti sekaisin. Pyhästä ei saa kokonaan kiinni, mutta yhdessä voimme sitä ihmetellä ja ihastella.

Luvassa lämminhenkinen ilta! Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle. Sydämellisesti tervetuloa!

Tapahtumassa esiintymässä on ammattimuusikoiden lisäksi myös musiikinopiskelijoita ja lapsia. Toivomme, etteivät mahdolliset pienet musiikilliset virheet tai ohjelman muutokset häiritse kokemustasi.

Lue ja katsele muistoja konsertista, illalliselta ja työpajasta: Muistoja maaliskuulta


Kulttuuri yritystoiminnan lähtökohtana

Julkaistu 27.2.2020


Iltamat Iittalassa sai AVEKin tuen kahdelle teemapäivälle Iittalan kylätalolla.


Osa-aikainen yrittäjä ja kotiäiti, ammattimuusikko patistelee lapsiaan soittoläksyjen pariin, mutta ei soita itse. Tähän ristiriitaan iittalalainen Outi Vinkki eräänä päivänä heräsi. Sisko, kuvataiteilija ja muusikko Liisa Rasinkangas ehdotti yhteismusisointia, johon lapsetkin pääsisivät halutessaan mukaan.
Lähtökohdat Iltamat Iittalassa -yritykselle oli tavallaan lausuttu. Vinkkien pirtti täyttyi yleisöstä ensin slaavilaisen musiikin iltamissa ja toisen kerran mustalaismusiikin iltamissa. Outi Vinkki on kiinnostunut kehittämään kulttuurista kasvavaa yritystoimintaa. Yritystoimintaa, jossa yhdessä tekemisestä syntyy liiketoimintaa.
"Perinteinen klassisen musiikin tiukka konserttiperinne ei niinkään kiinnosta minua. Enemmän kiinnostavat kohtaamiset, elävän musiikin ja yleisön vuoropuhelu sellaisessa ilmapiirissä, jossa virheitä ei ole olemassa. On vain musiikkia ja elämyksellistä vuorovaikutusta", Outi Vinkki sanoo.
Outi Vinkki on opiskellut pianonsoittoa, ja valmistunut musiikkipedagogiksi soittimenaan fagotti. Opiskelun ja työn ohessa hän on myynyt hyvinvointialantuotteita ja palveluja yrittäjänä.
Kovan klassisen koulutustaustansa ansiosta hän yhdistelee Iltamat Iittalassa -yrityksessään mielellään amatöörimuusikkojen osaamista ja tiukkaa ammattilaisuutta.
Tänä keväänä Iltamat Iittalassa on ottanut merkittäviä askeleita palvelumuotoilussa ja ryhtynyt muotoilemaan palvelupaketteja ryhmämyyntiin.
"Iittalassa on hyvät edellytykset kasvattaa kulttuuri-, koulutus- ja kokousmatkailun asiakasmääriä ja näemme kasvupotentiaalia myös kansainvälisessä matkailussa. Panostamme toimivaan palvelupaketointiin ja korkealaatuisen kokonaiselämyksen luomiseen", luonnehtii Outi Vinkki.
Iltamat Iittalassa toteuttaa kevään aikana kaksi teemallista ja tunnelmallista elämyspäivää Iittalassa. Teemapäivät yhdistelevät tekijöidensä osaamista uudella tavalla. Tarkoitus on testata käytännössä teemapäivien toimivuus, jotta niitä voidaan jatkossa myydä esimerkiksi työhyvinvointipäivän ohjelmapaketteina yrityksille. Pilotti-teemapäivät toteutetaan AVEKin (Adiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus) Crema-tuella ja ne ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.
Päivään kuuluu työpaja, vegaani-illallinen sekä ohjelmalliset musiikki-iltamat. Ensimmäinen teemapäivä on maaliskuussa, sen työpajan ohjaa kuvataiteilija Liisa Rasinkangas. Työpajan nimi on Luovasti maalaten. Työpajan jälkeen nautitaan Mariia Kotilan toteuttama vegaaninen illallinen. Illallisen jälkeen nautitaan Löytöretki pyhään -konsertista.
Toinen teemapäivä pidetään toukokuussa. Sen työpajassa otsikkona on Puheen flow eli vaikuttavan ja kestävän äänen työpaja. Mariia Kotilan vegaani-illallisen jälkeen konsertissa esitetään Balladin kaikuja – löytöretki balladien tunnelmiin.
Yleisö voi ostaa työpajoihin, illalliselle tai konsertteihin lippuja myös erikseen.

Lisätietoja: Outi Vinkki p. 044-3447455
Liisa Rasinkangas p. 040-9120043
Mariia Kotila p. 050-4105332
Liisi Pettersson p. 044-5523736

Katso lisää: iltamatiittalassa.fi

Liput pääset hankkimaan täältä: Liput teemapäiviin

CreMa

Avustus on tarkoitettu pilottihankkeiden käynnistämiseen luovien alojen sekä teollisuus-, palvelu- ja muiden alojen kanssa. CreMa-rahoituksella tuetaan hankkeita, jotka synnyttävät uusia tuotteita, palveluita tai toimintamalleja, parantavat eri toimialojen välistä yhteistyötä ja erityisesti luovan osaamisen ja perinteisemmän yritysosaamisen yhteensovittamista ja luovat uutta liiketoimintaa sekä kehittävät luovien alojen yrittäjyyttä. Määräraha perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille myöntämään valtionavustukseen.