Puutarha avaa aistisi – Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12-17

Puutarha avaa aistisi – Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12-17

Kädet villiyrttejä keräämään ja äkkiä ne taikinaan – sekä kädet että maukkaat ja ravinnepitoiset kasvit.

Alkukesän sesonki meni vauhdilla. Ensin tuli lunta ja jäätä huhtikuussa, sitten helle toukokuussa. Viime päivät ovat tasoittaneet tahtia ja sadettakin on saatu, toisten mielestä jo liikaakin, mutta luonto kyllä hyötyy vedestä. Puutarhurikin jaksaa paremmin puuhata viileämmällä.

Iltamaemäntä sai aloittaa oman kesänsä toimimalla 4H-yritys Taljalan tarjoilun tarjoilijatyttönä. Sunnuntaina 9.6.2024 kunnianarvoisa Hattula-Seura juhlisti 70 vuotta täyttävää yhdistystään. Juhlakahvituksen jälkeen mustikkapiirakat ja kaneliässät vaihtuivat Hattula-pirtillä Pop Up -periaatteella toimivan vaalikahvilan antimiksi. Tarjolla oli kahvin, teen ja mehun kera pullaa, vuohenputkimuffinsseja ja kermaista kääretorttua.


Kuva: Tunnelmaa Hattula-pirtin herkkutarjoiluista vaalipäivänä. Vasemmalla 4H-yrittäjä Taimi Vinkki ja oikealla perinteisiä kahvileipiä.


Puutarha Jussinhaka on kahden vuoden jälkeen taas mukana valtakunnallisessa Avoimet Puutarhat -tapahtumassa. Yksityiskotien pihat ja puutarhat avaavat porttinsa vierailijoille sunnuntaina 16.6.2024 klo 12-17 ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Kotipihaamme ja metsäiseen puutarhaamme ovat tervetulleita myös koiran kanssa matkustavat!

Tänä vuonna tapahtuman teemana on 'Puutarha herättää aistisi'. Taljalan tarjoilu pitää talon takaterassilla Pop Up -kahvilaa koko tapahtuman ajan. Tervetuloa kahville, teelle ja villiyrttijuomalle! Listalta löytyy sekä suolaista että makeaa.


Kuva: Vasemmalla vuohenputkimuffinssi tarjoiltuna ranskankerman kera ja oikealla makoisa ja virkistävä voikukkajuoma.


Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12 - 17. Vapaa pääsy.

Puutarha Jussinhaka

Osoite: Taljalantie 219, 14500 Iittala

Lisätiedot: 044 344 7455 / Outi Vinkki

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.