Iltamat Iittalassa – Muistoja maaliskuulta

Iltamat Iittalassa – Muistoja maaliskuulta

LUOVUUDEN JA PYHYYDEN ÄÄRELLÄ

Lauantaina 7. maaliskuuta järjestimme teemapäivät, jotka yhdistivät antoisan maalauskurssin herkulliseen vegeillalliseen. Päivä huipentui musiikki-iltamiin aiheella Löytöretki pyhään. Kiitokset kaikille mukana olijoille, kannustajillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

Tapahtumapäivä alkoi, kun kokoonnuimme klo 13 pienellä joukolla kuvataiteilija Liisa Rasinkankaan vetämään luovan maalaamisen työpajaan. Työpajan ohessa saimme maistella hämeenlinnalaisen brasilialaishenkisen kahvilan maukkaita gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia. Herkulliset IittalaNamit oli varta vasten tapahtumaamme varten loihtinut yrittäjä Roberta Decat-Lund, kahvila Doisamores. Kiitos kaikille työpajaan osallistuneille hyvästä ja rakentavasta palautteesta! Se on meille järjestäjille tällaisessa pilotti-hankkeessa aivan kullanarvoista.

Päivän tarjoiluista sekä varsinaisen illallisen suunnittelusta ja valmistamisesta vastasi vegekokki Mariia Ruusunlahti. Illalla klo 18 saimme maistella todella herkullista ja värikästä täysin vegaanista ja gluteenitonta ruokaa ja siitä luontevasti siirryimme musiikkisaliksi loihdittuun tilaan, Iittalan kylätalon toiseen huoneeseen.

Iltamat Iittalassa päräytti Iittala Jamit -bändi vahvistuksenaan tunnelmallisen retken pyhän äärelle. Konsertissa kuultiin tarinoita suomalaisesta kansanperinteestä ja säveliä myös kaukaisemmista maista. Huikea yllätys katkaisi konsertin alkupuolen musiikillisen ohjelman tarjoilemalla ainutlaatuisen elämyksen yleisölle: konsertin ohjelmaan sisällytetty live-tarinamaalaus elävöitti tarinan kuuntelemista ja innoitti intuitiivisen maalauksen syntymistä. Kuvataiteilija Liisa Rasinkangas maalasi teoksen yleisön katsellessa ja kuunnellessa. Ennen maalaamistaan Liisa Rasinkangas esitteli nopean ja intuitiivisen maalaamisen työtapaa. Teos on myyty. Lämpimät kiitokset kaikille illallisilla ja konsertissa vierailleille sekä kaikille Teille, jotka olette jollain tavoin toimintaamme tukeneet ja meitä kannustaneet!

Kuvat Teemu Tuomioja ja Ulla Heinonen. Musiikki Iltamat Iittalassa. Vegeillallinen Mariia Ruusunlahti. Työpaja, somistus ja Live-maalaus kuvataiteilija Liisa Rasinkangas. Paikka Iittalan Kylätalo.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.